Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Απίστευτο: Η Tesla θέλει Ελλάδα και την διώχνουν!!!



Ακόμα μία μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, θέλει να δημιουργήσει η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.



Η μεγάλη ζήτηση των αυτοκινήτων της, η οποία έχει κορυφωθεί με το νέο πιο οικονομικό αυτοκίνητό της το Model 3 (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ), αλλά και η έλευση του νέου SUV (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ),  έχει αυξήσει τις ανάγκες παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη η εταιρεία έχει λάβει 325.000 παραγγελίες για το Model 3.
Πέρσι η Tesla εγκαινίασε στην πόλη Tilburg της Ολλανδίας τη δεύτερη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη. Με αυτή την τεράστια μονάδα η παραγωγή στην Ευρώπη έφτασε τα 450 αυτοκίνητα την εβδομάδα, από τα 200. Όμως δεν φτάνουν...

Το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων, αλλά και μπαταριών (δεύτερη ανεξάρτητη μονάδα) είναι μονόδρομος, με τους Αμερικανούς να αναζητούν την κατάλληλη τοποθεσία. Μέσα στις υποψήφιες χώρες λοιπόν είναι και η Ελλάδα, η οποία γεωπολιτικά μειώνει κατά πολύ τα κόστη μεταφοράς.

Σημειώστε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla κοιτάει προς Ελλάδα. Σε ομιλία του σε επενδυτικό συνέδριο ο δικηγόρος Σωτήρης Μπρέγιαννος, αποκάλυψε πως είχαν έρθει επαφή με την εταιρεία του στελέχη της Tesla για να διερευνήσουν την προϋπόθεση να φτιαχτεί η δεύτερη μονάδα στη χώρα μας. Μάλιστα αποκάλυψε πως άνθρωποι της Tesla είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα για τα σχετικά, το 2012.

Οι Αμερικανοί τότε, συνάντησαν μία ιδιαίτερα απρόθυμη συμπεριφορά από τους Κρατικούς λειτουργούς, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν άπραγοι και στη συνέχεια να επιλεγεί η Ολλανδία.

Κυρίως η γραφειοκρατία (περιβαλλοντικές εγκρίσεις κλπ) αλλά και η απροθυμία των τότε ιθυνόντων να συζητήσουν μία σειρά από κινήσεις για να καταστεί η επένδυση πιο συμφέρουσα για την εταιρεία, γκρέμισε την όποια διάθεση είχαν οι της Tesla για εν Ελλάδι επενδύσεις.

Κάτι ανάλογο συναντούν και σήμερα, που έβαλαν ξανά στο επενδυτικό τους κάδρο τη χώρα μας, με τον κίνδυνο να χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία να είναι κάτι από περισσότερο ορατός...

Και όλα αυτά ενώ Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, που πρόσφατα διεκδίκησε και τηλεοπτική άδεια, ετοιμάζεται να φέρει τα αυτοκίνητα της Tesla στην Ελλάδα...



Αρθρογράφος: Τάκης Τρακουσέλλης.
Πηγή: newsauto.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείσθε να μην γράφετε υβριστικά σχόλια, διότι θα διαγράφονται.