Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Θύμα σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία αποκαλέσθηκε «Ρατσίστρια» και στοχοποιήθηκε μετά την ταυτοποίηση των δραστών.



13 Ιανουαρίου 2016

Μία γυναίκα η οποία προχώρησε και είπε την ιστορία της, ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στην Κολωνία της Γερμανίας, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, έγινε εξιλαστήριο θύμα για δεύτερη φορά, έπειτα που σε μία διαδικτυακή εικονοσκόπηση (βίντεο) έδωσε την ταυτότητά της και τέθηκαν υπονοούμενα ότι η εξηγήσεις από την πλευρά της ήταν αντιμουσουλμανική προπαγάνδα.





Η 26χρονη γυναίκα ονόματι Σελίνα κράτησε κρυφό το επώνυμό της όταν έδωσε συνέντευξη στον Γερμανικό τηλεοπτικό δίαυλο Ες Βε Ερ Φέρνσεεν (SWR Fernsehen) την προηγούμενη εβδομάδα. Στην συνέντευξη, περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε όντας περικυκλωμένη από δεκάδες ανδρών που την κοιτούσαν σαν «δωρεάν κρέας στην αγορά» την οποία και χούφτωναν επανειλημμένως. Πρόσεξε ότι οι δράστες μιλούσαν Αραβικά και δεν φαίνονταν να καταλαβαίνουν Γερμανικά. Περιέγραψε την ομάδα ανδρών ως «νοτιοφερμένους» με «σκουρότερο δέρμα».

Σε μία επακόλουθη συνέντευξη στον ίδιο τηλεοπτικό δίαυλο, η Σελίνα περιγράφει τι συνέβη ΜΕΤΑ που η προηγούμενη συνέντευξη βγήκε στον αέρα. Κάποιος ανέρτησε μία εικονοσκόπηση που περιείχε τμήμα της πρώτης της συνέντευξης και ο οποίος υπαινίχθη ότι όλες οι αναφορές που κατηγορούν Μουσουλμάνους για τις σεξουαλικές επιθέσεις ήταν προπαγάνδα. Επίσης, τίτλοι εμφανίζονταν μέσα στην κομμένη εικονοσκόπηση που έλεγαν «Παράξενο που η Σελίνα μία ημέρα μετά το τρομακτικό γεγονός (τρεις ημέρες πριν την δεύτερη συνέντευξη) στο Ίνστα είναι ακόμη χαρούμενη».

Προφανώς και αναφέρεται στον λογαριασμό της στο Ίνσταγκραμ, το οποίο ανακάλυψε ο δημιουργός της «κομμένης» εικονοσκόπησης, μαζί με την σελίδα της στο Φέησμπουκ. Η εικονοσκόπηση όχι μόνον υπαινίσσεται ότι η Σελίνα λαθεύει σχετικώς με τους δράστες που τις επιτέθηκαν αλλά περιλαμβάνει και εικόνες του πλήρους ονόματος και πού εργάζεται, παρμένα από τον λογαριασμό της στο Φέησμπουκ.

Η εικονοσκόπηση έγινε δημοφιλής και προβλήθηκε διακόσιες πενήντα χιλιάδες φορές. Η Σελίνα τελικώς το είδε στο Φέησμπουκ σε μία σελίδα ενός Ισλαμιστή Ιεροκήρυκα ο οποίος περιγράφεται ως φανατικός στα Γερμανικά ΜΜΕ. Είπε στον τηλεοπτικό δίαυλο ότι τρομοκρατήθηκε αναρωτούμενη «Εάν κάποιος το δει και το πιστέψει και είναι κι αυτός φανατικός;». Άρχισε να λαμβάνει απειλητικά τηλεφωνήματα στην δουλειά της και πολλοί της επιτίθονταν στην σελίδα της στο Φέησμπουκ, λέγοντάς την ρατσίστρια και δεξιά.

Εν τέλει, η Σελίνα μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον δημιουργό της κομμένης εικονοσκόπησης και τον απείλησε με μήνυση για στοχοποίηση. Η εικονοσκόπηση αφαιρέθηκε.

Παρ’ όλο που εξεπλάγην από την αντίδραση επί της εξιστόρησης της στοχοποίησής της η Σελίνα λέει ότι θα το ξανάκανε. «Δεν θα παραδοθώ και γι’ αυτό μιλώ δημοσίως γι’ αυτό», είπε στην συνέντευξή της.

Τζων Σέξτον

Μετάφραση: Παναγιώτης Κουϊμτζίδης
Πηγή: Μπράιτμπαρτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείσθε να μην γράφετε υβριστικά σχόλια, διότι θα διαγράφονται.