Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Πολιτική... κτηνοτροφία


ήτοι ο μηχανισμός ελέγχου τών εκλογών
και των ψήφων
("Βοσκοί", "μαντριά", "μαντρόσκυλα", "πρόβατα",
"βόδια" και "πολιτικό κουτόχορτο")


Του Αντωνίου Α. Αντωνάκου
Καθηγητού – Κλασσικού Φιλολόγου
Ιστορικού – Συγγραφέως

Για το βιογραφικό του Αντωνίου Α. Αντωνάκου δείτε εδώ.

Έχω και άλλη φορά γράψει ότι ο  Άρνολντ Τόϋνμπη στο περίφημο έργο του «Σπουδή της Ιστορίας», έχει αναλύσει τον τρόπο, με τον οποίον οι σε κάθε ιστορική στιγμή εξουσιαστές επιβάλλουν την εξουσία τους. Ας επικαιροποιήσουμε, όμως, σήμερα αυτή την ανάλυση: Γράφει συγκεκριμένα ο γνωστός ιστορικός, στο κεφάλαιο για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, (πράγμα το οποίο βεβαίως ισχύει και σε κάθε περίπτωση επιβολής εξουσίας, σε κάθε μέρος και σε κάθε χρονική στιγμή), ότι οι Τούρκοι ήσαν νομάδες, για τους οποίους το κοπάδι αποτελούσε άμεση πηγή εσόδων. Όταν, όμως, αυτοί άρχισαν τους πολέμους, οι κατακτημένοι πληθυσμοί πήραν αυτομάτως την θέση τού κοπαδιού. Έτσι οι νομάδες Οθωμανοί έκαναν κατακτήσεις, επέβαλλαν φορολογία και ζούσαν από τα χρήματα του κατακτημένου πληθυσμού. Για να κρατήσουν όμως σε υποταγή το κοπάδι, έπρεπε να βρουν κάποιους που να παίζουν τον ρόλο τού "μαντρόσκυλου". Τα μαντρόσκυλα, κρατούν το κοπάδι σε υποταγή, έχοντας όμως δύο ξεχωριστές ιδιότητες: προέρχονται από την ομάδα των ζώων (δηλαδή του λαού)  δίνουν όμως λόγο και εκτελούν πάντα τις εντολές μόνο των αφεντικών τους, των βοσκών (δηλαδή των κοσμοεξουσιαστών και των κάθε είδους διαπλεκομένων).

Βιογραφικό Αντωνίου Α. Αντωνάκου




Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011, του Ανδρέα Παπανδρόπουλου




Του Δαμιανού Βασιλειάδη
δημοδιδασκάλου, συγγραφέα
ιδρυτικού και ηγετικού στελέχους του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, παραιτηθέντος το 1977 από το ΠΑΣΟΚ και προδιαγράψαντος από την εποχή εκείνη την ιστορία του μεταπολιτευτικού εγκλήματος και προδοσίας.

Για το βιογραφικό του Δαμιανού Βασιλειάδη δείτε εδώ.
Για το προσωπικό ιστολόγιο του Δαμιανού Βασιλειάδη δείτε εδώ.




Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες).

Βιογραφικό Σπύρου Λαβδιώτη

Βιογραφικό Κώστα Μαυρόπουλου








Βιογραφικό Δαμιανού Βασιλειάδη



Βιογραφικό Παναγιώτη Λ. Παπαγαρυφάλλου