Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ρατσιστική η αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής;

Το παρόν άρθρο βρέθηκε στο ιστολόγιο "Άνεμος Αντίστασης", το οποίο και παραθέτουμε παρακάτω. Εν συνεχεία ακολουθεί σχολιασμός.


Διώκονται εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σάμου επειδή αντέδρασαν στην αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής!


 

ΣΑΜΟΣ

Διώκονται ποινικά εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου που αντέδρασαν στη ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής, τον περασμένο Απρίλη!


Αυτό έγινε, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα (22/8/2013) του Ριζοσπάστη, μετά από αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, κας Σίδερη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου εναντίον των εργαζομένων! Και στη συνέχεια ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προκαταρκτική έρευνα και κάλεσαν τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Σταμάτη Φιλιππή, και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ουρανία Αποστόλου, στο πλαίσιο προανακριτικής διαδικασίας. Η προκλητική αυτή κίνηση τόσο της διοικήτριας όσο και των δικαστικών και αστυνομικών αρχών έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων. Και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διωχθούν ποινικά άλλοι 10 εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση…


Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων αλλά και φορείς του νησιού είχαν οργανώσει τέσσερις παραστάσεις διαμαρτυρίας πριν τη ρατσιστική φιέστα των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής και ζητούσαν από τη διοικήτρια να πάρει θέση και να μην επιτρέψει την αιμοδοσία. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στις 27 Απρίλη υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαρακτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας προσφέροντας οκτώ από αυτούς αίμα και σε αλλοδαπή ασθενή που κινδύνευε από αιμορραγία.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Η ανακοίνωση γράφει, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής:

«Στις 27 Απρίλη 2013 η φασιστική, νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή κάλεσε τα μέλη της σε πανελλαδική αιμοδοσία “μόνο για Ελληνες”, παραβιάζοντας ακόμη και την υπάρχουσα νομοθεσία και ιατρική δεοντολογία που δεν επιτρέπει καμιά φυλετική διάκριση στην εθελοντική αιμοδοσία. Με τον τρόπο αυτό εκδήλωσε για άλλη μια φορά το φασιστικό, ρατσιστικό της πρόσωπο, το στόχο της να διχάσει το λαό και τους εργαζόμενους με βάση φυλετικά κριτήρια, να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που εμπορεύονται και το αγαθό της Υγείας, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους μεγαλεμπόρους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, λαμβάνοντας υπόψη το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κάλεσε το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου, τους επιστημονικούς φορείς και όλους τους φορείς του νησιού να αρνηθούν να συνεργαστούν και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη με όρους αιμοδοσία της ναζιστικής ρατσιστικής Χρυσής Αυγής, που μοναδικός της σκοπός είναι να διχάζει το λαό και να δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Η μαζική ανταπόκριση φορέων και του σαμιακού λαού ματαίωσε την αιμοδοσία της ρατσιστικής φασιστικής Χρυσής Αυγής με όρους. Υστερα από σχετική αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, κας Σίδερη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα.

Σοβαρές ευθύνες φέρουν η διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και οι διωκτικές αρχές της Σάμου που, αντί να κινηθούν ενάντια σε όσους οργανώνουν ρατσιστικές φιέστες, δήθεν εθελοντικές αιμοδοσίες “μόνο για Ελληνες”, κινούν διαδικασίες ποινικών διώξεων εναντίον εκείνων που υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαρακτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας».

ΠΗΓΗ: http://www.kar.org.gr




Και πάλι ένας σχολιασμός, εφόσον κάποιοι κύριοι γράφουν ότι θέλουν και νομίζουν ότι περνά στα ψιλά η "έκθεση ιδεών" τους.

1) ΓΙΑΤΙ χαρακτηρίζετε ρατσιστική την πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής; Επειδή επικεντρώνει ότι κοινωνική ομάδα λήψης της υπηρεσίας της, θέλει να είναι οι Έλληνες πολίτες; Μα, σε ποια χώρα ζούμε κύριοι; Δεν είναι εδώ Ελλάδα; Ποιοι θέλετε να την κατοικούν; Αλλοδαποί λαθρομετανάστες ΟΛΩΝ των ειδών; Τόσο πολύ σας αρέσει η έννοια του λεγόμενου (πορνο)πολυπολιτισμού;

2) Έχετε εξετάσει από την εννοιολογία μέχρι την ουσία της λέξεως το τι σημαίνει; Πολυπολιτισμός, όπως υποδεικνύει η λέξη σημαίνει ΠΟΛΛΟΥΣ πολιτισμούς μαζί. Ως εδώ καλά. Πολιτισμός, τώρα, τι είναι, γνωρίζετε; Για να δούμε τι λέει γι' αυτό ο Παν Ελλήνιος, δάσκαλός μου:


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:

Είναι η αέναη μάχη, ο ατέλειωτος πόλεμος, η συνεχόμενη σύγκρουση για την επιβίωση. Διότι, οι μεν φυσικοί κανόνες, ορίζουν ρητά και κατηγορηματικά ότι, κάθε ζωική παράταση απαιτεί ανάλωση άλλων μορφών ζωής, ο δε πολιτισμός ζητά σεβασμό και προστασία κάθε όντος. Άρα, πολιτισμός = ανώτερος τρόπος σκέψης, ζωής και συμπεριφοράς, που προτείνει μόνον η Ελληνική σκέψη, δια της γραμματείας της, που όμως λείπει παντελώς από την βάρβαρη αντίληψη της ζωής κάθε ζωντανού!

Είναι όμως καί δικαιολογημένο καί λογικό, διότι δεν είναι ούτε απλό, ούτε και εύκολο να ξεκόψει κανείς από τους κανόνες ζωής, ως προϊόν της μάνας φύσης, που είναι και συμπεριφορά του κατεστημένου. «Θέλει κότσια λέει ο λαός». Απαιτεί απελεύθερη σκέψη, ίσως και ακύρωση του παλιού εαυτού, για να απαλλαγή από τις ανασφάλειες που ταλαιπωρούν τα ζωντανά. «Έξις γαρ, Δευτέρα φύσις». Δυο χιλιάδες χρόνια καταστροφές, δεν βρέθηκαν τάχα άλλοι εξυπνότεροι από εμάς, να κάνουν κάτι καλύτερο από αυτό που προβάλομε σήμερα για πολιτισμό;
Διότι, αν ναι, ποιο το αποτέλεσμα; Αν όχι, τότε  κ λ ά φ τ α  Χαράλαμπε!
(Η έντονη γραφή έγινε από εμένα).
Πολιτισμός, λοιπόν, κύριοι, σημαίνει Ανώτερος Τρόπος Σκέψης, Ζωής και Συμπεριφοράς. Σε όλη την Γη ΜΟΝΟ ο Ελληνικός πολιτισμός ανταποκρίνεται στα παραπάνω, με τους υπολοίπους να τείνουν αλλά όχι να φτάνουν τα τρία αυτά σημεία. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.

3) Το ότι οι κύριοι αυτοί των νοσοκομείων δεν έκαναν την δουλειά τους στην αιμοδοσία, δεν είναι ποινικό αδίκημα; Και μάλιστα προλαμβάνετε να χαρακτηρίσετε την Χρυσή Αυγή φασιστοειδή που έκαναν ρατσιστική φιέστα. Ερώτηση: Πού βρίσκεται επιτέλους το ρατσιστικό χαρακτηριστικό; Επειδή θέλουν να δώσουν το αίμα τους ΜΟΝΟ για Έλληνες; Εάν εγώ πάω να δώσω αίμα, και ζητήσω να είναι διαθέσιμο ΜΟΝΟ για συγγενικά μου πρόσωπα, ή και δύο τρεις φίλους μου, είναι ρατσιστικό;

4) Το φασιστικό στοιχείο επίσης, ΠΟΥ βρίσκεται στην αιμοδοσία; Σημειωτέον ΑΥΤΗΝ την πράξη τους εξετάζουμε ΟΧΙ συνολικά το ό,τι έχουν κάνει. Μην, λοιπόν, σας πιάνει κι εσάς η λεγόμενη "αντιρατσιστική" πορνεία των Μέσων Μαζικής Πορνοθέασης. Μάθετε να κρίνετε σωστά και ανεξάρτητα.

Άντε πια με την εγκεφαλική πορνεία πια σε αυτήν την χώρα.


Οδυσσεύς Θαλασσινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείσθε να μην γράφετε υβριστικά σχόλια, διότι θα διαγράφονται.